Fontos bizony, csak eddig talán nem tudtál arról, hogy mennyire!

Amikor az elméd azon része, amely a téged érő információkat logikusan, racionálisan, a megértésen keresztül dolgozza fel, megismerkedik a tested állapotát meghatározó mechanizmusokkal, – akkor elindulsz a szabadság felé – nemcsak az egészséged vonatkozásában!

Az idegrendszer a hormonrendszerrel karöltve szabályozza a sejtek működését, de nem „magától”; hanem a szív állapotának megfelelően. A szív a saját elektromágneses mezőjén keresztül, idegi útvonalakon és hormonok segítségével kommunikál az aggyal- vagyis, a központi idegrendszernek a koponyaüregbe zárt részével.

Minden érzelem meghatározott módon hat a szív állapotára, ezért bizonyos érzések átélésével szívkoherenciát lehet létrehozni: ekkor a szív harmonikusan működik és ezt a fenti útvonalakon keresztül nyomban meg is üzeni az agynak, amely a szív üzenetét neuro-transzmitterek és hormonok „nyelvére” fordítja le! Ezek az anyagok közvetlenül befolyásolják minden sejtünk működését (beleértve az immunsejtekét is, ezért az, hogy az immunrendszer jól végzi- e a dolgát, ALAPVETŐEN függ az érzelmi-gondolati állapotunktól).

Másfajta érzések átélése inkoherens szívműködéssel jár együtt; a szív ezúttal mást üzen az agynak; azt, hogy „valami nincs rendben”, valami dühítő vagy frusztráló folyamat zajlik. Az agy tehát az előbbiektől eltérő idegi ösvényeken, más jelzéseket küld a testnek; másfajta idegi átvivő anyagok és másfajta hormonok kapcsolódnak be a folyamatba. A test – és az azt alkotó minden sejt – „vész-üzemmódba” vált, amelyben nem a növekedés, hanem a megküzdés, a túlélés a cél!

A szívkoherencia létrehozása  a kulcs, nemcsak az egészséghez-, hanem az általános jólléthez is, testünk ugyanis nem más, mint meghatározott struktúrába szerveződő energia-információ, amely mindennel folyamatos kölcsönhatásban van– de erről majd később!

Most folytassuk azzal, hogy hogyan hozzunk létre szívkoherenciát:
Bármi újat szeretnénk elültetni az életünkben, először is, érdemes megértenünk egyes, a hétköznapjainkat átszövő folyamatokat meghatározó szervezőelveket. A második lépés, hogy meggyőződünk ezek „valódiságáról”. Rengeteg dolgot megértünk – mégsem alkalmazzuk a megértésből származó tudás nagy részét, egészen addig, amíg létre nem hozunk egy meggyőződést, a meggyőződések vezénylik ugyanis MINDAZT, amit az életünkben megtapasztalunk!!

Amikor egy információval újra és újra kapcsolatba kerülünk; olvasunk róla, videókat nézünk, beszélgetünk róla, akkor az idegrendszerben elkezd kialakulni egy olyan idegi hálózat, amely ezt az információt fizikailag is reprezentálja és amely lehetővé teszi, hogy egy új SZOKÁST alakítsunk ki, az új meggyőződésünknek megfelelően. Ezt bizonyítják azok a neurológiai kutatások, amelyekből tudjuk, hogy felnőtt korban is létre tudunk hozni új idegsejteket, továbbá, már meglévő idegi kapcsolatokat fel tudunk bontani, és új idegi kapcsolatokat kiépíteni! Amint a szokás beidegződött – szó szerint-, már nem kell újra és újra győzködnünk magunkat az új szokás hasznosságáról, fontosságáról – automatizmussá válik.

A szívkoherencia létrehozásának és fenntartásának egyik leghatékonyabb módja bizonyos érzések ismételt átélése!
Első lépésként figyeljük meg a számunkra kellemes érzéseket; milyen az, amikor örömet érzek? Milyen az, amikor vidám vagyok? Milyen az, amikor szeretetet érzek? Milyen az, amikor hálás vagyok?
Ezt követően, a tudatos szándék segítségével ezeket az érzéseket újra és újra létrehozzuk magunkban, egészen addig, amíg beidegződnek és ezzel a természetes állapotunkká válnak.

Elsőre furcsának tűnik? Pedig ilyen egyszerű. Legalábbis, a mechanizmus. A megvalósítás – nos, az nem mindig zökkenőmentes, mert másra vagyunk/voltunk kondicionálva, úgy is mondhatnánk; más meggyőződések mentén szerveztük az életünket. Még szerencse, hogy minden pillanat lehetőséget kínál arra, hogy újrakondicionáljuk magunkat… 😉

Bármikor elkezdhetünk játszani azzal, hogy „szánt szándékkal”, újra és újra átélünk olyan érzéseket, amelyek szívkoherenciát hoznak létre, így tehát megváltoztatják a sejtek működését – sőt, az átélt érzések hatására megváltozik a szív és az agy elektromágneses információs mezője is. (Biztosan hallottál már arról, hogy „van nekik ilyen”, megfelelő eszközök segítségével ez a mező könnyedén mérhető).

Tegyük fel, hogy ez az (érzékszervekkel nem tapasztalható) információs-mező strukturálja az anyagot (például; a testünket, tárgyakat, stb). Ha ez valóban így van, akkor az átélt érzelmek hatására megváltozott információs mező hatással lesz mindazokra a fizikai „dolgokra”, amelyekkel találkozunk. El tudod képzelni, hogy ez mit jelent? Érzések és szándékok segítségével tudatos alkotóvá válhatsz!

(E folyamatok tudományos háttere feltárul előtted, ha ellátogatsz például a Heart Math Institute honlapjára, a The Resonance Academy honlapjára és / vagy képzéseinkre Valóság Tervezés).

A szívkoherencia létrehozására és fenntartására sokféle módszer létezik, mi is sokfélét alkalmazunk, szerintünk a legfontosabb, hogy olyasmit csinálj, illetve olyan módszereket válassz, amiket ÉLVEZEL (hisz’ gondolj bele, hogy lehetne örömérzést elérni szenvedés, küzdés KÖZBEN?!). A kellemes érzések ugyanis a „nyersanyagok”, amelyekből a tudatos szándék segítségével felépíthetjük mindazt, ami a szívünknek kedves!