Az utóbbi hetekben, a bennünket felkeresők közül többen vettek részt korábban a lélek-, a tudat működésének megismerésére irányuló tanfolyamokon. Egyikük azt mondta, nagyon sok értékes információt kapott, de „valahogy nem állt össze a kép”. Ez a mondat ihlette a következő gondolatokat.

Tizenéves voltam, amikor a tudatos figyelmem a “nem tapintható” energia felé fordult. Máris elérkeztünk egy olyan kifejezéshez, amit illene meghatároznunk: Mi az energia? Robival sokat beszélgetünk arról, hogy ez egy nehezen definiálható fogalom, mert hát mi nem energia?? (Ennek a témának a későbbiekben egy önálló „fejezetet” szentelünk).A tudomány egykor a megfoghatatlan, “láthatatlan” erőket-erőforrásokat illette ezzel a kifejezéssel – a “szilárd”(nak látszó) élőlényeket és dolgokat anyagnak nevezte -, máskor a testek közötti kölcsönhatás eredményeként megvalósuló fizikai tulajdonságként írta le, manapság pedig azt olvashatjuk, hogy az anyag maga is energia. Einstein híres egyenlete is az anyag és az energia kölcsönhatását, mi több, ezek egymásba alakíthatóságát mutatja be, de a köztudatban terjengő definíciók továbbra sem egységesek.

Mi ketten azonban mégis egyetértünk abban, hogy minden energia! Egy kő, egy információ, egy ember, egy ölelés, egy tányér túrós csusza…Persze, ezek az energiaformák nem feltétlenül felcserélhetőek, ha például a csuszára vágynék, nem érném be egy öleléssel, ha pedig ölelésre, nem kérném a csuszát- na jó, ez nem igaz, akkor is kérném! 🙂
Mindannyian részesülünk érzékszervekkel felfogható, és érzékszervekkel nem tapasztalható energiaformákban egyaránt; gondoljunk csak a mobiltelefonjaink működését lehetővé tévő energiahullámokra; nem lehet őket megfogni, megszagolni, de a hiányuk azonnal feltűnne bármelyikünknek!

20-21 éves koromtól fogva, éveken át jártam olyan tanfolyamokra, ahol erről a „láthatatlan” energiáról és ennek tudatos használatáról tanultam. Rengeteg – több ezer- gyakorlati élményben volt részem, de ezeknek az élményeknek a többsége misztikus és átadhatatlan maradt. Ez eleinte nem zavart, később viszont igen, mert a tapasztalataimat szerettem volna egyszerűen, könnyen befogadható módon megosztani másokkal is! Mint egy receptet, hogy “tessék, ha ezeket a hozzávalókat megfelelően használod fel, akkor ez lesz a végeredmény”. Próbáltam a családban mesélni az élményeimről, de éreztem, hogy nem tudom átadni. Azért nem, mert nem értettem, hogy mi történik, és hogy ami történik, az pontosan miért történik! Akkor még nem láttam át bizonyos összefüggéseket, nem tudtam, hogy milyen analógiákat használjak.

Mára ez megváltozott! Azoknak a tanulmányoknak és „kísérleteknek” köszönhetően, amelyeket egy darabig külön-külön aztán Robival együtt folytattunk és folytatunk, átláthatóvá és tovább adhatóvá vált sok olyan összefüggés és tapasztalat, amit korábban nem tudtam szavakban kifejezni, sőt, valódi megértés híján, megfelelően alkalmazni sem!! (Kísérlet alatt azt értem, hogy az elméleti tudást átültetjük a gyakorlatba, és az életünk különböző területein alkalmazzuk, a tapasztalatainkat pedig rögzítjük).
A megértés kulcsfontosságú; ez segít abban, hogy kitartóan alkalmazd, amit tanulsz, még akkor is, ha egy ideig, látszólag nincs nagy változás. De csak látszólag…

Mindez arra inspirál bennünket, hogy az EGÉSZ-ség Tervezések során és itt, a Légyegész-blogban is körbejárjunk olyan fogalmakat, mint például kvantumfizika, szinaptikus kapcsolat, vegetatív egyensúly, stb., pontosan azért, hogy nyilvánvalóvá váljon; ezen kifejezések jelentése teljesen természetes módon jelenik meg a mindennapjainkban és megismerésükön, megértésükön keresztül lehetővé válik olyan folyamatok tudatos, célzott alakítása, amelyekről éveken, évtizedeken át azt gondoltuk; nem tudunk rájuk hatni.