címmel tartottunk előadást 2 hete, az iMAG-workshopon. Bruce Lipton sejtbiológus a sejtek vizsgálata során fedezte fel, hogy azok vagy nyitott, befogadó, vagy zárt, védekező állapotban vannak. Ma már tudjuk, hogy a sejtek közössége; a testünk is így van ezzel.

Mindkét állapotnak megvannak a jellegzetes élettani folyamatai, melyekből világosan látszik, hogy kizárólag a nyitott, befogadó állapotban tudjuk a növekedést, gyarapodást, bőséget célzó elképzeléseinket megvalósítani – legyen szó akár az egészségünkről, akár a kapcsolatainkról, akár bármely egyéb életkörülményeinkről.

Miért fontos ez? Azért, mert az emberek nagy része – akaratán kívül– élete során több időt tölt a “zsugorodás”(= stressz-állapot), mint a “növekedés” állapotában! Mindezt úgy, hogy még csak nem is tud róla! Honnan ismerjük fel, hogy melyik állapotban vagyunk? Egyrészt, a testünk működéséből (stressz-állapotban megváltozik a szervezet véreloszlása), másrészt az érzéseinkből és a gondolatainkból. A két különböző állapotban ugyanis a test különböző kemikáliákat termel, amely kemikáliák meghatározott típusú érzelmek és gondolatok kialakulásában játszanak szerepet. (Ehhez kapcsolódó előadásunk kivonatát letöltheted itt).

A jó hír, hogy BÁRMIKOR megtanulhatjuk, hogyan lépjünk át egyik állapotból a másikba. A következő jó hír, hogy a változás hatékonyságát EGÉSZ-ség Méréseink során mérni is tudjuk, tehát nem árulunk zsákba macskát; az értékekből kiderül, hogy a tested; a szerveid, az érzelmi állapotod, az idegrendszered hogy reagál azokra az ismeretekre és módszerekre, amelyeket átadunk Neked. Rossz hír – az nincs 🙂