Buenos días 😊
… illetve, Sumaj p’unchay, ha kecsua nyelven kívánunk Nektek szép napot!

Visszatértünk Peruból és újra Veletek vagyunk. Köszönjük jókívánságaitokat, amiket az ott-létünk alatt küldtetek nekünk! Az élmények feldolgozása, integrálása eltart egy darabig, de törekszünk arra, hogy minél hamarabb, minél hatékonyabban megoszthassuk Veletek, amit tanultunk és tapasztaltunk.

A Resonance Academy (https://resonance.is/) szellemi atyja Nassim Haramein fizikus, aki az elmúlt 30 évet azzal töltötte, hogy felfedje többek között a fizika, a matematika, a kozmológia, a kvantum-mechanika, az antropológia és az ősi civilizációk kapcsolódási pontjait. Apropó, ősi civilizációk!Utunk során, 150 diáktársunkkal együtt, több mint egy tucat olyan helyen jártunk, ahol az alábbiakhoz hasonló kő-együtteseket vizsgáltunk:

Mitől olyan különlegesek ezek a kövek? Először is, némelyikük több tíz tonnát nyom. El tudjátok képzelni, ahogy a szárazföldön, fatuskókon / vizen, tutajokon szállítják őket? Nem? Mi sem! Gondoljatok bele; ezek a kő-együttesek, amelyek meghatározott funkciót betöltő épületek részeiként maradtak ránk, az újkőkorszakból származnak, amely korszakban a Földön élő lények – elvileg – nem rendelkeztek olyan technológiákkal, melyek a szállítást és a kövek összeillesztésének e meghökkentően precíz módját lehetővé tették volna! Nézzétek azokat az illesztéseket! Egy papírlapot sem tudtunk a kövek közé becsúsztatni (kipróbáltuk)! Nézzétek a formákat! Egyes kövek hatszögletűek, vagy háromszög alapúak – de nem csupán a felszínük; a kövek nagy része akár 1-1,5 méter mélyen „folytatódik” a fal belsejében; az illesztések végig tökéletesek! A „slusszpoén” – legalábbis, az építés szempontjából- : ezek a csodálatos „kő-óriások” a legtöbb esetben a hegyek csúcsának közelében találhatóak, teraszos építkezés részeként. Érdekes, hogy a hegylábakon nincsenek teraszok, csupán a fölső párszáz méteren. Ha abból indulunk ki, hogy az emberek lent, a völgyben éltek, akkor ez sehogyan sem stimmel; miért – és főleg hogyan??- építkeztek a völgy felett, több ezer méter magasan? S ha ez még nem lenne elég; geológiai leletek bizonyítják hogy a „falakat” alkotó kövek sok esetben a „szomszédos” hegy tetején lévő bányából származnak!

Ha azt kérdezed; hogy vitték át a hegy tetejéről a több tonnás köveket a másik hegy tetejére? Nos, jó a kérdés. Valószínűleg nem úgy, hogy „lecipelték” az egyik hegyről és „felcipelték” a másikra. Ha bármilyen technológia a rendelkezésedre állna (mert lehet, hogy így volt), Te hogy csinálnád? A választ a képzeletedre bízzuk…

Nassim mellett, az első héten Brien Foerster kalauzolt bennünket: Brien 11 éves kora óta ősi kultúrák és technológiák iránt lelkesedik. Minnesotában született, de fiatalon Peruba költözött, hogy megismerje az Inka kultúrát. Azóta majd’ 30 könyvet írt az elveszett(?) ősi technológiákról, az Inkákról, a Mayákról, a Nazca-vonalakról, arról a régi tudásról, amely Brien szerint, ha újra feltárul előttünk, elemi hatással lehet mindennapjainkra. A kutató egyéb tudományterületek (geológia, antropológia, biológia, stb.) képviselőivel együtt dolgozik azon, hogy felderítse az emberiség múltjának, kapcsolatainak, hagyatékának mozaik-darabkáit. (Aki szívesen olvas e témában, annak ajánljuk Brien weboldalát: https://hiddenincatours.com/).

Ez csupán egy szeletkéje annak a hatalmas tortának, amelyből 3 hétig „csemegéztünk”… Egyelőre csupán kedv-csinálóként következzék néhány olyan téma, amelyet szép sorjában kibontunk majd a hírlevelekben, a Légyegész-blogban, a személyes- és az online találkozások alkalmával egyaránt:

A. Az univerzumban, tudományosan is bizonyítható módon, minden mindennel kapcsolatban áll; ebből következik az, hogy nincs olyan pont, „dolog”, információ, amely elkülönülne tőlünk – és fordítva; az a tudás, azok a tapasztalatok, amelyekkel egyvalaki rendelkezik – kapcsolatban állnak minden más tudással, tapasztalattal, információval, dologgal. Hogy lehetséges ez? Mi hasznod származik mindebből? Ha szeretnéd tudni, jelezz vissza nekünk; következő hírlevelünkben azzal a témával foglalkozunk, amelyre a legtöbben vagytok kíváncsiak 😊

B. Az üresnek látszó tér tele van energiával; és ennek az ún. vákuum-energiának a tudatos kinyerése és -felhasználása óriási hatással lehet az emberi faj jövőjére; képzeld el, milyen érzés lenne úgy élni a Földön, hogy kényelmünket, jól-létünket bolygónk pusztítása nélkül élvezzük!

C. Dél-amerikai „iskolánkban” újra megtapasztaltuk, milyen az, amikor egy közösség (jelen esetben az Akadémia előadói és tanulói) minden tagja ugyanazokra a gondolatokra gondol szívesen – ilyenkor a szándék gyorsabban, könnyebben ér célba! Éppen ezért azon dolgozunk, hogy az egyéni EGÉSZ-ség Tervezés mellett minél többen kipróbálhassátok a páros/kiscsoportos EGÉSZ-ség Tervezést! A környezetből; a többi embertől, a médiából érkező meggyőződések ugyanis hatással vannak ránk. Óriási hatással! Azok az információk, amelyekkel gyakran találkozunk (vagyis, ismétlődnek – pl. reklámok, ugyanazokat a gondolatokat hajtogató munkatársak, barátok, stb.), egy idő után, a tudatos figyelmünkön túlhaladva, elménk azon részébe jutnak, amely személyiségünket, viselkedésünket alapvetően formálja. Nevezhetjük ezt mondjuk „szokás-elmének” vagy „robotpilóta-elmének”. Ami ide jut, az gyakorlatilag automatikusan működik – akár összhangban áll a vágyott elképzeléseinkkel, akár nem. Ezért is fontos, hogy olyan emberek, könyvek, elfoglaltságok alkossák a környezetünket, akiktől-amikből szívesen merítünk. (Egyébként, a szokás-elme is formálható, ha megértjük a működését és megtanuljuk az ehhez szükséges módszereket).

Többen kérdeztétek; Igen, Ő egy élő, féléves alpaka “baba” 🙂

D. Elutazásunk előtt sokan kérdeztétek, hogy nem túl nagy falat- e, ha az EGÉSZ-ség Tervezések során megismert eszközök, módszerek segítségével egyszerre több terület tudatos átformálásával foglalkoztok?! Azok a tudományterületek, amelyekbe utunk során mélyebb betekintést nyertünk, megerősítették bennünk, hogy a lehető legjobb választás, ha egyszerre foglalkozunk valamennyi, számunkra fontos terület tervezésével és átalakításával, mert azok a területek, ahol könnyebben, gyorsabban haladunk, magukkal húzzák a „lustábbakat”.

Ezekről a témákról hamarosan online formában is hallhatsz tőlünk; 2019 első hónapjaiban ugyanis bevezetjük az online EGÉSZ-ség Tervezést, melynek keretein belül egyrészt egy előre meghatározott, felépített tematikával várunk; letölthető összefoglalókkal, játékokkal, feladatokkal. Ezzel együtt személyre szabott, egyéni online konzultációra, illetve, egyéni céljaitoknak megfelelően összeállított „magán-órarend” követésére is lesz lehetőséged, így azokkal is „együtt lehetünk”, akik eddig a fizikai távolság miatt ritkábban jutottak el hozzánk!

Ne feledd; ha kíváncsi vagy egy témára, jelezd vissza nekünk a hello@legyegesz.hu- emailcímre, már csak azért is, mert – itt jön a meglepetés 😊 – azon választ küldők között, akik feliratkoztak / feliratkoznak a hírlevelünkre, kisorsolunk 4db ajándékutalványt, mellyel a Nyertesek 50% kedvezménnyel vehetnek részt bármely egyéni EGÉSZ-ség Tervezésünkön, 2019. január 15 – 2019. február 15 között. Pár nappal ezelőtt kiküldött hírlevelünkben még 2db ajándékutalvány kisorsolásáról írtunk, de annyian jeleztetek vissza már most, hogy a kíváncsiságotokat még 2 db ajándékutalvánnyal szeretnénk jutalmazni! 😊